[De Redactie]
Gooische Kaai 15
1141 TV Monnickendam
Tel: 0299-653853

[De Redactie] blogt

Een inspirerende rotzomer

Gepost door Annemijn op 08 juli 2011 in (0) Reacties

Bij het zien van twee junks die ruzieden over een vrijwel lege fles cola - vast ook nog zero - bij een graad of achtendertig in de schaduw, vlakbij een stinkende gracht, heb ik de moed opgegeven. Deze zomer gaat het niet worden. Terwijl ik in mei, na een veelbelovend voorjaar met verse liefde en gulzige seks, er van overtuigd was dat De Zomer Van 2010 met gouden letters in de geschiedenisboeken zou worden bijgeschreven. WIJ zouden bijvoorbeeld een historische sportprestatie neerzetten in Zuid-Afrika. Fantastisch zomerevenement, wereldwijd gepromoot als bron van verbroedering, sportieve inspiratie en Afrikaanse trots. Wel jammer van dat zeurende zoemgeluid. Gaf het gevoel dat er onder alle opsmuk en commercie een kelder lag verborgen, met iets waar nare vliegen op afkomen. En jammer dat er geen oranje superster opstond. Zoals deze zomer ook geen nieuwe helden brengt op het gebied van muziek, film, schilderkunst en politiek. Had ik wel verwacht. Nieuwe sterren, zoals de getatoeëerde en gebleekte supernova’s die mijn vriendin op allerlei verrassende plekjes aan haar firmament meedroeg. Ik hield van haar vernieuwingsdrang. Dat zal me op het spoor hebben gezet van grootse dromen en zomerrevoluties. Vlaanderen dat zich bij Nederland aansloot, of de annexatie van iets ter grootte van Venezuela. Een leuke grensoverschrijding - vroeger heel gewoon - geeft nieuw elan. Zeker nu de enige grote ‘krijgers’ die ons land voortbrengt broze lieden zijn die snikkend de hoofdprijs van een loterij in ontvangst nemen. Helaas. De zomer laat het afweten. Zoals de junks de colafles in de gracht, zo dumpte ze mij. Twaalf dagen en vier uur geleden. Sindsdien dwaal ik maar zo’n beetje richting herfst. Je moet toch érgens heen.    
 
(Johan Oltvoort, 2010)

Over de blogger


Hij won vorig jaar een workshop

Johan Oltvoort is het pseudoniem van bedrijfsjournalist/persvoorlichter Johan Oltvoort. Hij is daarmee een van de zeer weinigen die zijn eigen naam tevens als pseudoniem gebruikt. Omdat niemand zoiets verwacht, is de kans erg klein dat men ontdekt wie achter dit pseudoniem schuilgaat, zo luidt de redenering van de in Nijmegen woonachtige auteur.
Oltvoorts teksten zijn werkelijk een feest van herkenning. Nog wel het meest voor iedereen die zelf ook wel eens een vakantiekaartje of boodschappenbriefje schreef. In zijn rol van eindredacteur van een personeelsblad redigeert hij daarbij al jaren columns van anderen. Het gekrakeel dat dat oplevert, motiveert hem nog elke dag om weerstanden en tegenspraak te beschouwen als oefeningen in geduld en blijmoedigheid.     
Buiten zijn werk voor een groot topklinisch ziekenhuis is Oltvoort in het diepste geheim actief voor verschillende inlichtingendiensten (foto). Bovendien is hij gastdocent aan een hogeschool, mental coach van zijn broer Jonathan en schrijver van honderden lied- en wandtegelteksten die hem als het erg mee zit ooit nog eens tamelijk enorm beroemd zullen maken. 

Johan Oltvoort schreef vorig jaar de column ‘Een inspirerende rotzomer’, en won de Summerschool columnwedstrijd 2010. Johan mocht kosteloos deelnemen aan een workshop naar keuze.
 

Voeg een reactie toe

Je naam:
E-mail adres:
URL:
Reactie:

Mijn gegevens onthouden?

Stuur me een e-mail als iemand anders reageert?

Vul dit woord:

Hier in:

 

| |      

[Het nieuwe [De Redactie] E-zine]

Uitgave april 2015

e-zine april 2015

[Nieuwsbrief]

Schrijf je in op de nieuwsbrief van [De Redactie] en blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de uitgeefwereld.

Lees de laatste nieuwsbrieven.

Je e-mailadres:

[Inschrijven]

Ben je op zoek naar een uitdagende baan in de mediabranche?

Schrijf je dan in bij [De Redactie]. Vul je gegevens in, upload je cv en voor je het weet heb je de baan van je leven!

Another site created by All4design